239332У Львові триває виставка творів Анни Атоян, Олени Каменецької-Остапчук, Ольги Падовської, Наталії Пухінди та Ірини Фартух. Виставка знаходиться у меморіальному музеї Олени Кульчицької і триватиме протягом місяця. Про це повідомляє сайт Ulvovi.info.

П'ятеро львівських художниць із Днем матері завітали привітати свою творчу маму Олену Кульчицьку у помешкання, де вона жила. Художниця не мала  дітей тому себе присвятила мистецтву. А ці сучасні мисткині відчувають творчу спадкоємність від Олени Кульчицької. За словами однієї з художниць на її творчість вплинули саме роботи Кульчицької. Кульчицька займалася дослідженнями українського народного одягу, створила цілі альбоми акварельних замальовок строїв різних етнорегіонів. У пам'ять про це Ірина Фартух виставила живописні портрети українок.

Дівчина запевняє, що вона виросла на цьому і дуже любить вишивку українську, строї, це її захоплювало з дитинства. А у своїх роботах вона показує строї з Київської області, Тернопільської. Окрім цього, старається, щоб вишивка відповідала певному регіону, щоб не було каламбуру.

Наталія Пухінда віддає шану Кульчицькій натюрмортами з етнографічними артефактами. Кульчицька займалася дослідництвом, а Наталія зробила підбірку таку, де вона також досліджує Гуцульщину, Волинь, робить натюрморти з вишивками і з тими предметами, які вже відійшли, стали музейними експонатами.

Батіку Анни Атоян на виставці товаришує такий різний живопис: це львівські закапелки Олени Каменецької-Остапчук, пейзажі Ольги Падовської,натюрморти Наталії Пухінди і птахи Ірини Фартух. Ця виставка цікава саме тим, що художниці різні, кожна з них має свій особливий стиль і свою галузь у мистецтві і тому ніхто нікому не заважає та вирізняється по-своєму.

Виставка буде тривати до 7 червня.