1 shhshhshshhshshhshЕксперти ЦГМД провели аналітичне дослідження, яке показує, що деякі підрозділи Львівської облдержадміністрації та підконтрольні їм районні структури не виконують доручення голови ЛОДА О. Синютки щодо обов’язкового проведення допорогових закупівель на роботи від 100 тис. грн, пише Центр громадського моніторингу та досліджень.

Нагадаємо, що з початку січня 2018 року на Львівщині діє доручення голови Львівської облдержадміністрації, яке регламентує закупівлі робіт і яким встановлено  поріг у 100 тисяч грн. Відповідно до цього доручення, розпорядники ЛОДА зобов’язані проводити конкурентні закупівлі на роботи, очікувана вартість яких дорівнює або перевищує цю суму.

Ми виявили 9 замовників, підконтрольних ЛОДА, які за лютий-квітень цього року прозвітували про закупівлі робіт, вартість яких перевищує встановлений поріг. За час аналізованого періоду розпорядники уклали з контрагентами понад 30 прямих угод на виконання різного роду капітальних ремонтів, вартість яких перевищує 100 тис. грн.

Найбільше таких прямих угод уклав відділ культури та туризму Золочівської РДА – 13 угод на загальну суму понад 2,7  млн грн. Найдорожче пряме замовлення від відділу культури Золочівської РДА у березні отримало ТОВ « Буд Престиж Захід» на виконання капітального ремонту народного дому у селі Ушня за 485,2 тис. грн.

Відділ освіти Дрогобицької РДА впродовж  квітня 2018 року уклав 8 прямих угод, вартість яких перевищує 100 тис. грн. Зокрема, з 5 по 18 квітня замовник прозвітував про 3 угоди на виконання капітальних ремонтів опалення в Підбузькому та Опаківському НВК, а також ремонт даху в Рехтицькій СЗШ, вартість кожного з цих ремонтів перевищує 1,4 млн грн.

Відділ освіти Яворівської РДА також впродовж лютого-квітня 2018 року уклав три угоди на виконання капітальних ремонтів з контрагентами, вартість яких перевищує 100 тис. грн. Найдорожчу угоду відділ освіти уклав 26 квітня з ПП «Житло плюс» на ремонт даху Дацьківської ЗОШ вартістю в 1,2 млн грн.

Розпорядження голови ЛОДА Олега Синютки щодо обов’язкового проведення допорогових закупівель на роботи від 100 тис. грн. також порушили відділи освіти Пустомитівської та Старосамбірської РДА, відділ культури Радехівської РДА, районні лікарні Радехова та Яворова, а також Стрийська районна рада. Загальна вартість таких таких угод становить – 11, 4 млн грн.