1 sud06Дрогобицький міськрайонний суд виніс вирок чоловікові, який, обороняючись, ненавмисно поранив нападника, що помер від крововтрати. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, повідомляє Status Quo.

Трагедія сталася 3 січня 2018 року приблизно о 1:30 в квартирі загиблого. Між обвинуваченим та власником квартири, який перебував у стані алкогольного сп'яніння, виник конфлікт. Намагаючись вихопити з руки сп'янілого кухонний ніж, обвинувачений "здійснив декілька рухів рукою умисно, завдавши один удар ножем в ділянку лівої гомілки". Рана виявилася смертельною, бо були пошкоджені кровоносні судини, що призвело до гострої крововтрати та смерті останнього.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення визнав повністю, у вчиненому щиро розкаявся. Пояснив, що тієї ночі зайшов до потерпілого додому. Той кілька днів до того випивав і зараз був напідпитку та лежав. Обвинувачений привітався та мав намір переночувати в нього, щоб не будити маму, яка забула витягнути ключі з дверей, і він не міг потрапити до себе до хати. Несподівано хазяїн квартир, лежачи, вдарив його ножем в ногу. Він схопив нападника за руку, в якій знаходився ніж, та між ними почалася боротьба, в якій, очевидно, ним була заподіяна рана загиблому, що призвело в подальшому до його смерті. Ще не знаючи цього, йому таки вдалося вихопити ніж, з яким він вибіг на вулицю та викинув його. Слід за цим, він повернувся до квартири та побачив, що останній лежить і тяжко дихає. Почав дивитися, що з ним, і відчув на руці кров. Розуміючи, що поранив його, викликав швидку та поліцію. Шкодує, що так сталося, він з загиблим були сусідами та товаришували.

Суд погодився з кваліфікацією слідства, що вбивство було здійснено по необережності, хоча обвинувачений "повинен був і міг передбачити, якби діяв з більшою обачністю, не розглядаючи настання смерті, як один із можливих наслідків своєї поведінки у вигляді злочинної недбалості". Тому вирішив, що слід призначити максимальне покарання в межах санкції ч.1 ст. 119 КК України. Разом з тим, виправлення і перевиховання обвинуваченого можливе із звільненням від відбування покарання з випробовуванням.

27 квітня 2018 року Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області ухвалив призначити обвинуваченому покарання у виді п'ятb років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування  покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки.