1362603889 dolina narcisv foto v tverdohlibПрацівники Крушельницького лісництва у Сколівському районі планують відтворити міні Хустську "Долину Нарцисів" на території розсадника для розведення та збереження цих видів рослин. Про це повідомляє Status Quo.

Нарциси – одні з найвідоміших, поширених і, навіть можна сказати, легендарних квітів. Саме з нарцисом, а точніше, з походженням його назви, пов'язаний дуже красивий давньогрецький міф про самозакоханого юнака. Прекрасні квіти нарциса є дуже поширеною прикрасою карпатських ділянок. Нарциси у групових насадженнях мають дуже живописний вигляд, адже щільні ряди цих рослин під час цвітіння представляють найкрасивіше видовище. Нарцис дуже ніжний і гарний, має сильний аромат і розпускається одним з перших, радуючи своїми ніжними світлими квітками вже в березні-квітні. Голівка нарциса завжди небагато схилена набік, і коли він росте на березі струмка або озера, створюється враження, що він любується своїм відбиттям. У природі галявини дикорослих нарцисів охороняються Законом, а саме "Долина Нарцисів", адже нарцис вузьколистий (це підвид нарциса поетичного) занесено до Червоної книги України.

В майбутньому працівники лісництва планують відтворити міні Хустську "Долину Нарцисів" на території розсадника для розведення та збереження цих видів рослин.