1 35436548У п'ятницю, 11 травня, з порядку денного засідання виконкому Львівської міськрали це питання зняли, ймовірно, через великий розголос і спротив мешканців сусідніх будинків. Про це повідомила активістка Анна Біликівська.

"Мешканці направили лист з багатьма підписами на ім'я міського голови про неможливість затвердження містобудівних умов і обмежень на будівництво в історичному ареалі Львова, який потребує режиму максимального збереження традиційного характеру забудови. В охоронній зоні двох пам'яток архітектури - на вул.Героїв Майдану,40 і вул.Похила,1, зі значним обмеженням можливості огляду обох цих пам'яток, з катастрофічним зниженням часу інсоляції - освітлення прямим сонячним промінням - для будинку на вул.Похилій,3. Взагалі не зрозуміло, чиїй хворій голові прийшла ідея забудови саду, котрий є невід'ємною частиною пам'ятки-вілли. Адже простір, сад навколо будь-якої вілли - це органічне поєднання ландшафту і архітектури, і обрізавши простір - ми нівелюємо цінність пам'ятки ! НЕВЖЕ ЦЕ НЕ ЗРОЗУМІЛО ГОЛОВНОМУ МІСЬКОМУ АРХІТЕКТОРУ ЧАПЛІНСЬКОМУ?! На мою думку, рішенням про видачу таких МУіО він або розписується у своїй некомпетентності, або підтверджує наявність інших факторів впливу на нього", - сказано у дописі.

Нагадаємо, 11 травня, на виконавчому комітеті Львівської міської ради розглядатимуть "містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва на будівництво громадянином О. Л. Хоменком багатоквартирного житлового будинку з вбудованою автостоянкою та громадськими приміщеннями на вулиці Похилій, 1". 

Як раніше повідомляли на Львівському порталі, за цією адресою знаходиться пам’ятка архітектури - вілла, яку збудували у 1920-х роках. І якщо навіть поруч із нею зведуть нове житло, то за словами активістка Анни Біликівської, мешканцям сусіднього будинку воно закриє доступ до денного світла. Згідно з даними публічної кадастрової карти України, вказана земельна ділянка перебуває у приватні власності. Її цільове призначення – для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку.

Відомо, що Олег Леонідович Хоменко з 2009 року перебував у Партії Регіонів та на посаді голови Залізничної районної організації ПР в м. Львові. У 2010 році регіонали висунули Олега Хоменка як кандидата в депутати до Львівської міської ради.