b09333d6f978c9aa349c44271b74966fДержавне підприємство «Львіввугілля» 16 травня підписало договір з ТОВ  «Компанія Гелікон» на закупівлю скребкового ланцюга вартістю 3,2 млн грн. Про це повідомляють «Наші гроші. Львів» з посиланням на систему «Прозорро».

Крім переможця, участь у торгах взяло лише ТОВ «НВФ Органічні технології» з пропозицією дорожчою на 2 тис грн. Обидва учасника не знижували цін під час аукціону. При цьому другий учасник не завантажив жодного документу, окрім цінової пропозиції.

За таким самим сценарієм відбулись і торги 8 травня від «Львіввугілля», коли державне підприємство закуповувало інші запчастини. Тоді «Компанія Гелікон» уклала угоду на постачання запчастин до конвеєрів вартістю 1,9 млн грн.

Ланцюг моделі СП 202 з ланками розміру 18 × 64 мм та довжиною 1600 метрів придбали з другого разу. Раніше, у квітні, ДП «Львіввугілля» намагалось придбати ланцюг, але торги відмінили, оскільки участь у тендері взяв всього один учасник – ТОВ «Виробниче об’єднання Ковельсільмаш», яке є виробником даних запчастин. Фірма пропонувала продати його на 25 тис грн. дешевше.

А «Компанія Гелікон», яка стала переможцем цього разу, продає також запчастини цього виробничого об’єднання. Причому, обидві компанії, і продавець, і виробник, зареєстровані за однією адресою, на вулиці Варшавська, 1 у місті Ковель.

Обидві компанії контролює одна особа – 55% статутного капіталу «Гелікону» належить харківській ТОВ «Компанія з управління активами «Форвард», що в свою чергу належить Іллі Кошкіну, його сину Дмитру Кошкіну, Крапівянській Анжелі (інколи в реєстрі Крапивянська) та ще одній підконтрольній Кошкінам компанії ТОВ «Юпітер».

Також Іллі Кошкіну через компанію з управління активами «Форвард» належить 99,9% фірми ТОВ «Компанія Авіста», якій у свою чергу належить 99,77% статутного капіталу «Ковельсільмашу».

Не випадковим є і конкурент на торгах. Власниками ТОВ «НВФ Органічні технології» є Наталія Назаренко (20%) та Дар’я Чуб (80%). Остання є керівником ТОВ «Варант», де бенефіціарними власниками є Ілля Кошкін та Анжела Крапивянська.