1 98643Голова Львівської ОДА Олег Синютка затвердив проекти землеустрою щодо відведення 15 земельних ділянок, загальною площею 1,385 га у Пустомитівському районі поблизу водосховища Наварія для дачного будівництва.

Площі наданих безкоштовно ділянок коливаються від 7 до 10 «соток». Призначення усіх ділянок – для індивідуального дачного будівництва. Усю цю землю вилучили із користування ТЕЦ-1 «Львівтеплоенерго» і перевели її до категорії земель рекреаційного призначення. Про це стало відомо з розпоряджень, опублікованих на сайті ЛОДА 15 травня.

Основні отримувачі ділянок – військові. Наприклад, Сергій Віхоть, який у 2017 році отримував наділи по 10 «соток» у Давидові і Сокільниках, під садівництво та обслуговування житлового будинку, чи Олег Соловей та Роман Ганущак, отримувачі допомоги від ЛМР по 100 тис. грн, повідомили «Наші гроші. Львів», передає ZAХID.NET.

1 740316 tablycya

Щоправда, деяких отримувачів ділянок не вдалося точно ідентифікувати як військовослужбовців, учасників АТО. Наприклад, Марія Караман чи Олег Ільків. Також серед отримувачів ділянок є Олег Ярославович Семенюк. Людина з таким же іменем працює майстром на підприємстві «Львівтеплоенерго», у якого вилучили землю. Тим часом Нінель Пушкар є підприємицею, керівницею та співвласницею створених у 2017 році ТОВ «Солодка історія» і ТОВ «Світ сторі». У Львівській ОДА відмовилися прокоментувати, за яким принципом надавали громадянам цю землю.

У ЛМКП «Львівтеплоенерго» зазначили ZAXID.NET, що вилучення згадуваних ділянок не вплине на роботу ТЕЦ-1, оскільки підприємство їх не використовувало. Натомість для роботи ТЕЦ-1 необхідний доступ до самого Щирецького водосховища.

На підприємстві уточнили, що торік Пустомитівська РДА затвердила детальний план території для обслуговування Щирецького водосховища. У ньому за підприємством закріпили територію водосховища Наварії з доступом до усієї берегової лінії водосховища, встановили межі та вилучили ділянки суміжних землекористувачів. На даний час «Львівтеплоенерго» звернулося до ЛОДА про закріплення за ним на праві постійного користування такої ділянки.