3 239925В час активного розвитку технологій та шаленого попиту на інноваційні винаходи надзвичайно важливо, щоб в державі здійснювалися заходи з підтримки такого роду проектів. Нещодавно стало відомо, що у Львові запрацює перший в Україні Центр підтримки технологій та інновацій. Про те, як працюватиме установа, львів’янам розповідає сайт «Ulvovi.info».

25 травня, в місті Лева провели прес-конференцію на тему «Створення у Львові Центру підтримки технологій та інновацій. Початок формування мережі Центрів в Україні. Головні положення законопроекту про розвиток інновацій», на якій, власне, і оголосили про створення такої установи в нашому місті.

Зважаючи на те, що в Львівській області зосереджена достатньо велика кількість вищих навчальних закладів, перший такий центр вирішили організувати саме тут. Зі здобуттям Україною незалежності, таких організацій в нас ще не створювали, тому львів’яни мають честь бути першовідкривачами в цій сфері. Наявність університетів дозволяє активно розвивати галузь.

Організатори стверджують, що всі винахідники, які звернуться за допомогою до Центру підтримки технологій та інновацій, отримають відповідну підтримку проекту. Зокрема, винахідники отримають методологічну допомогу та активне сприяння в реалізації винаходу, а також при потребі фінансову підтримку. Винахідник, який прийде з ідеєю до установи, зможе з допомогою спеціального чек-листа визначити, чи має ідея право на життя. Якщо так – тоді держава сприятиме підтримці реалізації.

Нагадуємо, що минулого року в Україні нарешті затвердили бюджет підтримки стартапів, який передбачає кошти на створення державної інноваційної фінансової установи.