vodoliyПід час реставрації розберуть кам'яну стіну фонтану, а нову зроблять з бетону. Також тут облаштують освітлення та водопостачання, а сам фонтан зроблять глибшим. Про це повідомляє Твоє Місто.

Галицька районна адміністрація відремонтує фонтан «Водолій» на вулиці Коперника та витратить на це 457 574 грн. Ремонтні роботи виконає львівська фірма Арка-Пік, з якою вже підписали договір, про що стало відомо з сайту публічних закупівель Рrozorro.

Директор ТОВ «Арка-Пік» Сергій Захарчук розповів, що під час реставрації розберуть кам'яну стіну фонтану, а нову зроблять з бетону. Також тут облаштують освітлення та водопостачання, а сам фонтан зроблять глибшим.

voloiyyНагадаємо,  проект реконструкції та відновлення фонтану «Водолій» на вул. Коперника був розроблений ще у 2007 році. У 2017 році Галицька районна адміністрація передала проект проектній організації, яка його розробляла, – «Укрзахідпроектреставрація», для докладного аналізу і внесення корекцій.

 Довідка: Фонтан «Водолій»  облаштовано на підпірній стіні вздовж гори Вроновських у 1970-х  (поблизу вулиці Коперника). Тут влаштовано джерело з барельєфом Водолія. Скульптор – львівська художниця Теодозія Бриж.