1 C37768AE8Тривалий час Патрульна поліція Львівщини вагалася у роздумах, чи притягувати до адміністративної відповідальності народного депутата Богдана Дубневича через очевидне публічне порушення ПДР. А саме керування транспортним засобом без запнутого паска безпеки.

Врешті, після декількох інформаційних запитів та десятків телефонних дзвінків, патрульні вирішили проявити твердість та надати відповідь. Правоохоронці спочатку ініціювали розгляд справи про адміністративне правопорушення та згодом передумали через «відсутність події і складу адміністративного правопорушення».

Про це стало відомо з листа, який ІА ZIK отримала у відповідь на черговий інформаційний запит.

«Повідомляємо, що 13 квітня 2018 р. в приміщенні Управління патрульної поліції у Львівській області Департаменту патрульної поліції відбувся розгляд справи щодо громадянина Дубневича Богдана Васильовича.

Взявши пояснення та з’ясувавши усі обставини справи, інспектор виніс постанову про закриття справи про адміністративне правопорушення за п.1 ст.247 КУпАП», – йдеться у листі-відповіді. 

Крім того, у прес-службі поліції повідомили ZAХID.NET, що Дубневич був пристебнутий знизу, через ноги. А довести протилежне із відео неможливо.

Отож, що стало підставою для закриття справи. Читаємо статтю 247 КУпАП:

«Обставини, що виключають провадження в справі про адміністративне правопорушення

Провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю за таких обставин:

відсутність події і складу адміністративного правопорушення».

А чи було порушення з боку Богдана Дубневича? Читаємо пункт 2.3 Правил дорожнього руху:

«Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов’язаний: на автомобілях, обладнаних засобами пасивної безпеки (підголовники, ремені безпеки), користуватися ними і не перевозити пасажирів, не пристебнутих ременями безпеки. Дозволяється не пристібатися особі, яка навчає водінню, якщо за кермом учень, а в населених пунктах, крім того, водіям-інвалідам, водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів і таксі».

Що дало підстави припускати про імовірне порушення правил. Зокрема ряд відеодоказів, які Богдан Дубневич, по простоті душевній, сам же розмістив на своїй Фейсбук-сторінці. Всі вони

Богдан Дубневич регулярно порушував правила дорожнього руху, – відеодоказ
зібрані у одному з попередніх матеріалів ІА ZIK. 

Але цього виявилося не достатньо для поліції. Що ж стало причиною такого рішення правоохоронців відносно нардепа? У відповіді на запит цього не повідомлено, тож залишається лише здогадуватися.