62585 1 largeНародний депутат України від одномандатного виборчого округу №117 Оксана Юринець не виконала обіцянку, записану в її передвиборчій програмі, про те, що вона сприятиме відкриттю нових дошкільних навчальних закладів у Львові. Таку обіцянку вона дала 24 вересня 2014 року, пише "Слово і Діло".

"Будучи обраною до Верховної Ради України, завжди працюватиму в окрузі, завжди дбатиму про людей та їхні потреби, зокрема над відкриттям нових дошкільних навчальних закладів міста Львова та надання постійної підтримки й сприяння обдарованим дітям", – записано в передвиборчій програмі Юринець.

У відповіді на запит про те, наскільки Юринець сприяла відкриттю нових дошкільних закладів у Львові, нардеп повідомила, що це питання належить виключно до компетенції місцевого керівництва, тобто виконавчих органів Львівської міськради.

При цьому нардеп наголосила, що зі свого боку сприяла оновленню матеріально-технічного обладнання в низці ДОУ свого округу у Львові. Проте така допомога не належить до передвиборчої обіцянки Юринець, записаної в її програмі. Безумовно, такі обіцянки не належать до компетенції народного депутата України, проте ми фіксуємо їх для того, щоб виборці могли оцінити, наскільки політик, за якого вони голосують, здатен дотримати слова й не роздавати популістських запевнень.

54415616Оскільки до травня 2018 року немає жодного фактичного підтвердження того, що нардеп сприяла відкриттю нових дошкільних закладів у Львові, обіцянка отримує статус "не виконано". Якщо нардеп встигне до кінця своєї каденції знайти спосіб, щоб у Львові з'явився новий дитячий садок, ми залишаємо за собою право змінити статус обіцянки.

Згідно з моніторингом "Слова і Діла", Юринець дала 7 обіцянок, з яких одну виконала, а дві – провалила.

У коментарі Форпосту голова громадської організації "Батьківська рада Львівщини" Олена Пономарева заявила, що це абсолютний популізм і усі можливості для реалізації обіцянок нардеп Оксана Юринець має.

"Не одна Юринець не виконала своїх обіцянок. Таких депутатів багато і, ружатись, вони починають щось робити тільки перед виборами, або коли їм зроблять публічне зауваження. Те, що вона десь покращувала матеріально-технічну базу, ніяк не стосується відкриття нових навчальних закладів. Тим більше, що вона покращувала їх лише у своєму окрузі, де навчаються її діти,  діти колег і прокурорів.

У неї досить велика фракція, тому казати, що цим повинні займатись на місцевому рівні, не правильно. Фракція могла б у цьому допомогти. Але популізм продовжується. Не варто їздити по садочках з піаром, не знаючи історії та проблем цих закладів.

Думаю, на значні результати у цій справі розраховуати не варто. Братися "з гарячки" не потрібно, бо навколо цього такі темні справи відбуваються - або судові позови, або це відомчі садочки, або земля під ними вже продана і тільки будівля є. А де ви були раніше, коли це все продавалось? Чому не будуєте нові? Спрочатку самі голосували за те, щоб розпродати старі садочки. Тому її фракція має пряме відношення до місцевої влади.

Вона не впоралась із обіцянкою і тепер "в агонії" робить вигляд для преси, що її партія чимось займається. Треба повернути ті дитсадочки, що знаходяться у судах, під експертизами і ті, які продані. Немало людей з її фракції мають відношення до будівельного бізнесу. То нехай побудують те, що винні дітям! Якби кожен депутат хоч по одному садочку пролобіював та проконтролював - де містобудівні умови та обмеження видані, інвестиційні внески забудовникам повернуті та притягнуто винних до відповідальності, - то це з її сторони була б справжня робота депутата Верховної Ради. Є ще час щось виправити. Можна хоча б розпочати будівництво двох-трьох садочків.", - каже Олена Пономарева.