1 parkovka1Виконком міської ради проголосував за ухвалу, що забороняє забудовувати землі, призначені під парковки, іншими будівлями. Натомість, напередодні депутати ЛМР цю ухвалу не прийняли. Про це повідомляє Твоє місто.

Сьогодні, 8 червня, виконком ЛМР проголосував за встановлення мораторію на зміну цільового призначення земельних ділянок, які призначені для обслуговування автостоянок. Мораторій стосується ділянок, які перебувають в оренді, власності або використовуються без договорів оренди.

Напередодні, 7 червня, депутати ЛМР під час пленарного засідання не прийняли цю ж ухвалу: за неї проголосували 29 депутатів з 33 необхідних. Зокрема, під час обговорення депутат Валерій Веремчук назвав її недоцільною та шкідливою: «Ми заблокуємо розвиток міста».

«Це шкідлива ухвала, яка дозволить міському голові в ручному режимі регулювати низку питань, які би мали регулювати відповідні служби: архітектурні, виконавчі органи, виконком», – сказав депутат Петро Адамик.

Натомість депутат Андрій Шевців закцентував на проблемі забудови парковок: «У нас є власники, які продають землі, які призначені під парковки, під житлову забудову. І замість великої кількості нових паркомісць з’являється мало паркомісць та нові житлові будинки. І тоді ми бачимо машини на хідниках та дитячих майданчиках».

Суперечливим, на думку частини депутатів та профільної комісії, був другий пункт ухвали, у якому йшлося, що містобудівні умови та обмеження на забудову земельних ділянок, призначених під парковки, видаються виключно для будівництва будівель громадського та комерційного призначення з об’єктами інженерно-транспортної інфраструктури. Тож депутат Ігор Телішевський запропонував вилучити з другого пункту ухвали слова «будівель громадського та комерційного призначення». «Якщо ми будуємо стоянки – то будуємо стоянки», – зазначив він.

У результаті цю правку було враховано, і на виконкомі вже затвердили, що містобудівні умови та обмеження на забудову земельних ділянок, призначених під парковки, видаються виключно для будівництва об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, тобто власне парковок.