239dd3d sadoviy22Львівська міська рада славиться своєю небайдужістю до квітів, витрачаючи щороку шалені суми на це «не дешеве» для них задоволення. Журналісти дізналися у скільки обходиться ЛМР таке задоволення, повідомляє ІА Вежа.

"На інформаційний запит у міську раду, щодо того чи проводились тендери на закупівлю квітів, та скільки з початку 2018 року передбачено та витрачено на це коштів, Львівська міська рада у повному обсязі не відповіла", - зазначається у публікації.

Отож, згідно відповіді котру надали на інформаційний запит, два відкриті торги, котрі проводила Личаківська районна адміністрація, виграла одна і таж компанія ТзОВ «Плантпол-Україна», на суму 505 тис грн, та 220 тис 399 грн. Також відповідь надійшла від 4-тої міської клінічної лікарні, котра закупила квіти на суму 636,50 грн.

Як стверджується в відповіді на інформаційний запит тендери на закупівлю та допорогові закупівлі в Управлінні адміністрування послуг не проводились. Водночас, у тій же відповіді, вони зазначають, що департаментом адміністративних послуг було витрачено 3 тис 832 грн, а управлінням адміністрування послуг 10 тис 532 грн.

Втім, це далеко не всі закупівлі котрі проводились Львівською міською радою. До прикладу, з початку року Адміністрація міського голови на закупівлю квітів та подарункових букетів, згідно з даними пошукової системи «007», витратила близько 62 тис грн. Закупівля проводилася у двох постачальників, ФОП Батіг Л. Б. та ФОП Герасимович А. П.

Згідно із даними «Prozorro», департаментом «Адміністрація міського голови» було проведено два тендери на закупівлю квітів. У кожному тендері був лише один учасник, у першому участь брав лише ФОП Батіг Л. Б., сума тендеру склала 100 тис грн. Згідно із договором у нього міська рада придбає 128 подарункових букетів вартістю 500 грн кожен. У другому тендері участь брав ФОП Герасимович Андріяна Петрівна, з сумою закупівлі 50 тис. грн.

Відношення ФОП Батіг Л. Б. до міської ради мала і раніше. У 2017 році ЛМР оприлюднила ухвалу в котрій вилучає з користування ТзОВ “Фірма “Мадлен“ земельну ділянку площею 0,0094 га на пл. Різні, 8, та передає її ФОП Батіг Л. Б.