1 varianty.lviv .ua 27 1 16 Справа про розтрату державних коштів в особливо великих розмірах, в якій фігурує директор ЛБТЗ Роман Тимків, його заступник Олег Ткаченко та ще троє посадовців Центрального бронетанкового управління ЗСУ, невдовзі буде передана до суду.

Про це сьогодні, 12 червня, під час брифінгу у Львові повідомив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає кореспондентка Гал-інфо.

"Справа Львівського бронетанкового заводу закінчена. Нещодавно Міноборони виграло позов до цього держпідприємства (про стягнення 5,17 млн гривень через поставлені вживані двигуни «сумнівної якості» до танків Т-72, - ред.). Це зайвий раз підтверджує правильність позиції детективів та прокурорів у цій справі. Думаю, що найближчим часом справа ЛБТЗ буде передана до суду", - зазначив голова НАБУ.

За його словами, значний внесок у розслідування цієї, а також інших корупційних справ зробили працівники Львівського територіального управління НАБУ. 

"В розкритті місцевих корупційних злочинів нам дуже допомагає територіальне управління. Фактично, це наше представництво тут, у Західному регіоні. Детективи, які працюють у Львові, мають дві основні задачі. Перше - це формування оперативних позицій НАБУ в регіоні, а друге - це допомога детективам центрального апарату в розслідуванні справ, які стосуються регіону. Якщо порівнювати Львівське, Харківське та Одеське управління, то саме Львівське є потенційно найсильнішим. Мабуть, це пов'язано з тим, що у ньому працює багато місцевих, а також з тим, що це перше територіальне управління антикорупційного бюро в Україні", - додав Артем Ситник.

Варто зазначити, що директор НАБУ перебуває у Львові з робочим візитом. Чиновник планує взяти участь в одноденному семінарі «Транскордонна співпраця правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування».