1 lviv.vgorode .ua loda 1Поки Львівська міська рада закуповується квітами, Львівська облдержадміністрація купує сорочки на подарунки. Про це пише Vezha.

Згідно із даними пошукової системи «007», з початку року Департамент міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва ЛОДА провела три транзакції по закупівлі сорочок. За три чоловічі сорочки та одну жіночу блузку Львівська ОДА сплатила 3 тис 305 грн.

ІА Вежа надіслала запит, щодо того скільки з початку року було витрачено коштів на сорочки та блузки, та попросила вказати для яких цілей та для кого вони були закуплені.

Замість 5-ти денного терміну, відповідь на наш інформаційний запит надійшла електронною поштою 12 червня, з вказаним на документі 11 числом.  В протермінованій відповіді Львівська ОДА повідомила про підписаний договір між Департаментом та ФОП Кривенем А. В. на виготовлення представницької продукції, а саме 14-ти вишиванок за середньою ціною 700 грн.

У відповіді зазначається, що придбані вишиванки були використані для «Регіональної програми з міжнародного та транскордонного співробітництва, європейської інтеграції» на 2018 – 2020 роки, зокрема для протокольних подарунків членам офіційних делегацій іноземних держав під час зустрічі з керівництвом області.

Також варто зазначити, що за даними Youcontrol Кривень Андрій Васильович є співзасновником ТзОВ «Скиба», магазину котрий займається продажем вишиванок, проте Львівська обласна державна адміністрація зробила вибір проводити оплату не через ТзОВ, а через ФОП.