2aa7cf0ca4709130fada8d68ddd083be
Фото ілюстративне
«МАФи мають дуже негативний вплив на загальний вигляд міста, місця їхнього скупчення мають вигляд вкрай антисоціальних зон, а це в свою чергу притягує кримінальні елементи і значно знижує рівень безпеки для жителів і гостей міста», - так вважає Назарій Шершінь, який зареєстрував на сайті Львівської міськради петицію про необхідність «вилучити із переліку функціонального призначення МАФів продаж алкоголю». Відповідна ініціатива була зареєстрована 13 червня.

«Зараз у місті Львові налічуєтсья біля 2 тисяч МАФів, більшість з них встановлені в місцях великого скупчення людей і створюють як фізичні так і естетичні незручності для жителів і гостей міста. Ще однією проблемою є те, що зазвичай МАФи не дотримуються правил на заборону продажу алкоголю в нічні години, а також в більшості з них без проблем може придбати алкоголь навіть неповнолітній. Практика показує, що деякі МАФи попадались на цьому уже по кілька разів і система штрафів ніяк не міняє ситуації. Варто також зауважити, що біля деяких МАФів, особливо в нічний час, скупчуються бажаючі випити, таким чином дуже негативно впливають на безпеку громадян», - вважає автор петиції.

Відтак, він пропонує «вилучити з переліку функціонального призначення МАФів продаж алкоголю». «Це негативно вплине на доходи від торгівлі і у довгостроковій перспективі сприятиме зниженню їх кількості», - переконаний львів’янин.