1448574Сьогодні, 19 червня, відбулося чергове засідання адміністративної комісії, створеної при виконавчому комітеті ЛМР щодо правопорушення законодавства про охорону історичної спадщини. Комісія розглянула 6 протоколів щодо незаконних дій фізичних та юридичних осіб на об’єктах культурної спадщини Львова в центральній частині міста (встановлення пластикових вікон/дверей замість дерев’яних, надбудови, тощо). Про це інформують у прес-службі ЛМР. 

Так, комісія перенесла на тиждень розгляд справ щодо правопорушення вчинених на «Гранд Готелі» (встановлення металевої конструкції на даху) та на вул. Чупринки, 62а (цегляна надбудова на даху). Голова комісії Андрій Москаленко дав доручення провести комісійне обстеження надбудови на даху будинку на вул. Чупринки.

Також розглянули протоколи щодо правопорушень, вчинених юридичними особами на вул. Коперника («Будинок вчителя») і пл. Соборна, 7 (Львівський обласний апеляційний суд). Розгляд справ перенесено. Юридичним особам дається місяць часу на укладання охоронного договору. Опісля комісія буде розглядати вже дотримання юридичними особами виконання умов договору.

Окрім того, протокол склали на фізичну особу, яка проживає на вул. Стрийська, 30, щодо встановлення пластикових вікон замість дерев’яних на об’єкті культурної спадщини. Комісія прийняла рішення про накладення штрафу у розмірі 1700 грн.