bonk 890x395У Галицькому районному суді Львова не обрали запобіжний захід голові Старосамбірської РДА Оресту Бонку, якого нещодавно затримали на хабарі. Про це повідомляє Leopolis.news.

Прокурор просив визначити голові Старосамбірської РДА Оресту Бонку тримання під вартою упродовж 60 днів, однак відповідно до чинного законодавства затриманий має особисто бути присутнім на засіданні суду під час обрання запобіжного заходу.

Відповідно до довідки, наданої Старосамбірською ЦРЛ О. Бонк перебуває на стаціонарному лікуванні (гіпертонічний криз) і не може бути транспортований до Львова.

Суд повинен обрати міру запобіжного заходу упродовж 72 годин з часу затримання. Зі слів слідчого, цей термін спливає сьогодні о 21:46. Оскільки підозрюваний О. Бонка не було на засіданні суду, військовий прокурор Остап Куманський визнав за недоцільне продовжувати розгляд справи.

Суддя Галицького районного суду Зубачик ухвалила повернути клопотання військовій прокуратурі. Це означає, що правоохоронцям не вдалося обрати О. Бонку запобіжного заходу і сьогодні ввечері має бути знята охорона палати ЦРЛ, у якій перебуває на лікуванні голова Старосамбірської РДА.

О 21:46 він позбувається статусу затриманого і може вільно пересуватися.

Як повідомляли, 18 червня слідчі задокументували факт вимагання та одержання головою Старосамбірської РДА Орестом Бонком неправомірної вигоди у розмірі 1500 доларів США. Після цього Орест Бонк потрапив до Старосамбірської районної лікарні, ймовірно з інсультом.

Знайомі та співробітники Ореста Бонка не вірять у версію правоохоронців і називають це підставою.