bc639e9f93c42177f99bb3388ede11edНа пленарному засіданні сесії міської ради було ухвалено пілотний проект щодо впровадження Програми сприяння проведенню капітального ремонту окремих конструктивних елементів багатоквартирних будинків, які перебувають в управлінні ОСББ м. Львова на 2018 рік. Проект створений з метою реалізації реформи галузі житлового господарства м. Львова та сприяння подальшого створення ОСББ у м. Львові, як однієї із форм управління багатоквартирних будинків й виховання відповідального власника. Про це інформує прес-служба ЛМР.

«Цей пілотний проект дасть можливість покращити технічний стан будинків та умови проживання мешканців. І у випадку, якщо будинок якісно відремонтований, підвищується вартість квартир, і це також дасть можливість ОСББ контролювати самим процес, який відбувається у будинку, і самим контролювати проведення ремонтних робіт. Також це підвищить відповідальність ОСББ, його голів та мешканців щодо проведення ремонтних робіт в будинку. Цей проект ухвали пройшов слухання і підтвердився на депутатських комісіях управління інженерного господарства, на бюджетній комісії ми врахували зауваження депутатської комісії інженерного господарства і в цій ухвалі вони враховані», — зазначила Ірина Маруняк, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури.

Пілотний проект Програми сприяння проведенню капітального ремонту окремих конструктивних елементів багатоквартирних будинків, які перебувають в управлінні ОСББ м. Львова на 2018 рік регламентує виконання робіт з капітального ремонту окремих конструктивних елементів багатоквартирних будинків, які перебувають в управлінні ОСББ, за рахунок коштів міського бюджету м. Львова, передбачених на відповідний рік.

Потреба в проведенні капітального ремонту одного з конструктивних елементів багатоквартирного будинку ОСББ розглядається департаментом житлового господарства та інфраструктури на підставі поданої від ОСББ заяви, до якої додаються: установчі документи ОСББ, рішення зборів співвласників багатоквартирного будинку про проведення капітального ремонту, акт обстеження технічного стану багатоквартирного будинку, дефектний акт на капітальний ремонт, гарантійний лист про виготовлення проектно-кошторисної документації та проведення експертизи ПКД за кошти ОСББ.

Формування переліку об’єктів проводиться департаментом житлового господарства та інфраструктури в порядку черговості подання ОСББ заяви з відповідним пакетом документів та обстеження конструктивного елементу будинку із залученням уповноважених представників ОСББ, управління житлового господарства департаменту житлового господарства та інфраструктури, районних адміністрацій. Після формування переліку ОСББ з бюджету розвитку міського бюджету м. Львова кошти виділяються пооб’єктно.

Департамент житлового господарства та інфраструктури перераховує кошти на рахунок замовника виконання робіт з капітального ремонту в установі банку державного сектору відповідно до бюджетних призначень. В свою чергу ОСББ отримані кошти перераховує підрядній організації згідно з актом виконаних робіт, актом ведення технічного нагляду, протоколом готовності об’єкту.

Фінансування капітального ремонту окремих конструктивних елементів багатоквартирних будинків, які перебувають в управлінні ОСББ м. Львова, здійснюється за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету м. Львова, передбачені на відповідний бюджетний період.