4 id24951 650x410 3 650x410У Львові сталася катастрофічна ситуація у забезпеченні жителів та гостей міста наданням екстреної медичної допомоги. Про це повідомляє Оксана Федорів від імені працівників оперативного відділу у спільноті Варта1.

Зі слів Оксани Федорів, станом на 10 годину 21.06.2018 року на лінії знаходилось лише 26 карет екстреної медичної допомоги (необхідна кількість карет швидкої медичної допомоги згідно нормативу - 1 бригада на 10 тис. населення). 

"26 карет екстреної медичної допомоги не в стані забезпечити майже мільйонне місто з потужним туристичним потоком, вчасною екстреною медичною допомогою. Очевидно, що у директора центру дійсно когнітивний дисонанс, коли він в такій ситуації запевнює всіх, що центр працює ефективно. Жителям міста відмовляють в реєстрації виклику, або доводиться чекати карету швидкої допомоги годину і більше. Є випадки, коли пацієнти помирають, так і не дочекавшись прибуття медиків".

Вона також додає, що генеральний директор центру екстреної медичної допомоги Похмурський надає неправдиву інформацію про кількість карет ЕМД на чергуванні.

"Чому не повідомив, що 19.06.2018р. з усіх запланових автомобілів швидкої допомоги до 12 год. сім зупинились на ремонт, восьмий автомобіль потрапив у ДТП. Можливо, вже на кінець, Львівська обласна рада, як власник, отримає доступ до сторінки GPS-моніторингу карет швидкої медичної допомоги центру та зможе об’єктивно в онлайн режимі бачити кількість карет швидкої медичної допомоги на чергуванні, а не читати неправдиву інформацію керівника центру. Якщо на ситуацію не вплинути найближчим часом, є небезпека того, що екстрена медична допомога жителям Львівській області надаватися не буде!".

1 21