1 150823132556 lviv police bbc tverd 624x351 olegtverdКабінет міністрів України тимчасово розширив повноваження поліцейських щодо контролю над митниками для підвищення митних надходжень.

Згідно з постановою уряду №479 з 21 червня 2018 р. до 31 грудня 2018 р. відбуватиметься експериментальний проект «щодо створення умов для унеможливлення ухилення від сплати митних платежів». Про це повідомляє Leopolis.

На час дії проекту «поліцейські мають право цілодобово перебувати в зонах митного контролю в пунктах пропуску через державний кордон та в інших місцях митної території України, в яких органи Державної фіскальної служби здійснюють митні формальності (далі — зони митного контролю), з метою виявлення фактів порушення митних правил.

Поліцейські та службові особи Міністерства внутрішніх справ мають право доступу до автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор — 2006».

МВС має визначити перелік поліцейських, які мають право цілодобово перебувати в зонах митного контролю, та довести його до відома Державної фіскальної служби та Адміністрації Державної прикордонної служби.

Результати проекту подаватимуться уряду щомісяця, починаючи з 1 вересня 2018 р.