1 snoppark 640x480Один із підприємців, які зазіхають на територію Снопківського парку таки відмовився від забудови.

Більше того, власний недобуд ТОВ "Бодекс", головою якого є Артемович В.І., віддає у власність громади. Про це вчора, 23 червня, повідомила Галинка Янко, голова громради при СБУ. Тепер справа залишилась за депутатами, які мають прийняти такий "подарунок" львівській громаді.

"У 2012 році саме з скандалу з недобудом фірми "Бодекс" могла початися забудова парку, де мало бути відведено під забудову близько 2,5 га цінних земель міста в історичному ареалі. І от нарешті зараз, після моєї зустрічі з паном Артемовичем, він вирішив передати цей недобуд у власність громади міста Львова, яка вимагала тоді і вимагатиме зараз його знесення з метою збереження об‘єкту природньо- заповідного фонду парку, пам‘ятки садово-паркового мистецтва Парку Снопківський. Мало хто в наш час може відмовитися від того, що може принести гроші, ще й втратити власність. І ця людина, не зважаючи на 6 - річне очікування, зробила достойний вчинок для громади міста. І сьогодні пан Артемович зробив чоловічий вчинок, який вартий на повагу. Окремо дякую Гелені Пайонкевич і земельникам з Львівської міської ради за розуміння за останні роки, що парк має бути не тільки збережений, а й збільшений на 10 га.
Тепер прошу всіх депутатів ЛМР прийняти у власність з подальшим знесенням недобуд, який вже загрожує життю людей, бо стан його критичний, і тим самим збергти парк", - пише Галина Янко.

Нагадаємо, львівські активісти не раз звертали увагу на спроби масової забудови Снопківського парку. Зокрема, мова йде про адреси: вул. Стуса, 51-53 та вул. Стуса, 39.

1 35932203 837965413065323 5046570548277018624 n