dnisterfoto e5d40c7c7e99eb7a3a130db0137fa390Працівники Львівської обласної медичної бібліотеки продовжують боротися за збереження закладу, вважаючи що таке рішення буде мати негативні наслідки для діяльності лікарів регіону. Про це йдеться на сайті єдиної системи місцевих петицій.

Її автором є КЗ ЛОР «Львівська обласна наукова медична бібліотека». Петицію зареєстрували 4 червня. До кінця збору підписів залишилося 70 днів.

«У зв’язку з опублікуванням на сайті Львівської обласної ради Проекту рішення Львівської ОДА за 1066-ПР від 26.04.2018 «Про реорганізацію Комунального закладу Львівської обласної ради 
« Львівська обласна наукова медична бібліотека » шляхом приєднання його до Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський медичний коледж післядипломної освіти» висловлюємо занепокоєння майбутнім установи. 

Львівська ОНМБ, яка є єдиною в області бібліотекою для медиків, однією з найстарших спеціалізованих бібліотек в Україні і методичним центром 32 медичних бібліотек, опинилася перед загрозою припинення діяльності. 

Нам не зрозумілі причини, через які потрібно реорганізовувати бібліотеку. Вважаємо, що прийняття цього рішення буде мати негативні наслідки для української лікарської громадськості регіону», - сказано в тексті.

Наразі зібрано 160 голосів з 1000 необхідних для її розгляду. Підписати її можна тут.

Нагадаємо, бібліотеку хочуть ліквідувати як юридичну особу і передати під юрисдикцію Львівського медичного коледжу післядипломної освіти. Бібліотекарі, які є фанатами своєї справи, побоюються за те, щоб унікальні книжки не порозкрадали. Адже в бібліотеці є книжки XIX століття, з іменними печатками відомих галицьких лікарів, із їхніми екслібрисами, пише Високий замок.