1 36274745 2151864445062558 7239660486898221056 n14 червня активісти НРУ, щоб унеможливити будівництво АЗС, встановили на вул. Кульпарківській - вул. Героям УПА камінь ОУН-УПА. Цей камінь згодом мав би стати повноцінним пам′ятником Героям Юнакам ОУН та Юнацтву УПА. Однак, його вже встигли поцупити.

Вчора, 27 червня, керівник місцевого осередку Народного Руху Ігор Мартинюк написав про крадіжку каменя.

"Щойно дізнався: пам’ятний знак, який ми встановили в сквері на розі героїв УПА та Окружної – на місці де має бути пам’ятник на честь Героїв Юнаків ОУН та Юнацтва УПА – банально ВКРАЛИ. 
Я нагадаю, що громада міста вже довгий час бореться проти неправомірного будівництва чергової автозаправки на місці скверу з фонтаном. Ми зібрали більше тисячі підписів проти будівництва, нас підтримали більше двох десятків громадських організацій. Віче, яке відбулось 14 червня, ухвалило вжити усіх заходів для того, щоб недопустити будівництва заправки, облагородити сквер та збудувати на місці зруйнованого фонтану в центрі скверу пам’ятний монумент на честь Героїв Юнаків ОУН та Юнацтва УПА", - йдеться у дописі Ігора Мартинюка у спільноті Варта1 на Фейсбуці.

1 36308887 1876959865719293 444610367327305728 n

Крім того, він додав, що за фактом крадіжки каменя-пам′ятника будуть звертатись у відповідні органи.

5 пппcreenshot 1

Попри це, у цей же день, Національний корпус Львівщини та низка інших націоналістичних організацій (Національні дружини Львівщини та ГФ ПАТРІОТ) провели свою акцію - хлопці біля Монументу Слави поставили символічний камінь, на місці якого має бути пам′ятник українським героям. Як виявилось, цей камінь націоналістами був викрадений із перехрестя вулиць Кульпарківська-Героїв УПА. 

"Сьогодні, 27 червня, об’єднання націоналістичних організацій Львова організували перенесення каменя на місце встановлення пам’ятника українським героям. Камінь забрали із занедбаного перехрестя, де його встановила група членів партії Рух та їх прихильники", - йдеться у новині видання Дивись.Інфо. 

Вже чимала кількість громадських активістів та мешканців Львова встигли висловитись щодо цієї ситуації, переважно з осудом дій націоналістів.

"І не треба Польщі чи Угорщини для війни пам′ятників: українці її вміють влаштувати між собою", - пише Софія Федина.

"Стартували вибори - тепер камінь тягатимуть по Львові новоявлені "націоналісти" як той фетиш... Цікаво, де ми його побачимо завтра?", - у коментарях під новиною пише Василь Петрик.

"Замовником цих паскудних дій є бізнесові кола. Тепер на місці, де планують заправку встановлять якийсь хрест. Освятять. Чи це зупинить когось? Будемо бачити. Мабуть ні. Просто виросте ціна послуг", - коментує Форпосту Олег Радик, голова Економічного бойкотного руху України.