2018062922012591485 1Пустомитівський районний суд Львівської області визнав водія транспортної компанії «Сандора» винним в скоєнні дорожньо-транспортної пригоди, в результаті якої 12-річний хлопчик отримав важкі травми. За це буде матеріально відповідати компанія, у якій працює водій. Про це повідомляють Факти.

ДТП сталося в селі Даввидів Пустомитівського району біля магазину «Патрівуха», куди під'їхав обвинувачений на вантажному автомобілі «MERCEDES-BENZ», для розвантаження привезеного товару.

«Водій, здаючи вантажівкою назад, порушив правила дорожнього руху, проявив неуважність, не впевнився в безпеці руху, не використав можливість побачити через дзеркало заднього виду малолітнього пішохода, не використав екстрене гальмування, в результаті чого наїхав на дитину. Хлопчик отримав небезпечні для його життя важкі травми», - йдеться в обвинувальному акті.

Обвинувачений своєї провини не визнав, заявивши, що перед початком маневру, переконався в безпеці свого руху. Проїхавши пару метрів, почув крик людей, відразу зупинився, вийшов і з автомобіля і побачив, що під заднім правим колесом лежить дитина, звідки він його витягнув і викликав швидку допомогу.

Водій вважає, що хлопчик заліз на задній бампер машини, щоб покататися. А коли вантажівка почала рух назад, не втримався, впав і потрапив під колесо.

Проте, суд вважає - вина обвинуваченого повністю підтверджена зібраними в ході судового розслідування доказами. Зокрема, що хлопчик не катався на бампері машини, а саме був збитий вантажівкою, коли йшов по тротуару.

Пустомитівський районний суд визнав водія винним і призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі, з позбавленням права керувати всіма видами транспорту строком на три роки. Однак, відповідно до Закону України «Про амністію», його звільнили від призначеного покарання. Крім того, суд ухвалив рішення стягнути з компанії «Сандора» (власника вантажівки, Авт.) На користь представника (матері) потерпілого хлопчика 461 163 гривні компенсації за завдану моральну шкоду.