76 1 1Про це йдеться в статистичній звітності Державної статистичної служби України, яка підбила підсумок за січень-травень цього року, пише Дивись.Інфо

Так, національна статистика говорить, що в Україні протягом цього року (порівняно з аналогічним періодом 2017-го) на 2% виросла кількість житлових будівництв. Найбільші темпи зафіксували у Донецькій (збільшення у понад два рази), Харківській та Черкаській областях. Натомість, на Львівщині цей показник склав лише 88% від аналогічного періоду 2017 року. А найменший показник по Україні порівняно з 2017 роком продемонструвала Луганщина – лише 35% від аналогічного періоду минулого року.

У свою чергу, на Львівщині збільшився індекс будівництва інженерних споруд майже на 10% порівняно з 2017 роком.

Також за даними статистики, на Львівщині протягом цього року вже виконали будівельних робіт на понад 2 мільярди гривень. За цим показником область посіла  шосте місце після Києва, Дніпропетровської, Харківської, Одеської та Полтавської області.

За даними Державної служби статистики, за цей рік саме житлове будівництво стало лідером за кількістю виконаних будівельних робіт по Україні.

згідно із даними головного управління статистики у Львівській області, протягом 2017 року Львівщина опинилася у топ-3 регіонів України за обсягом прийнятого житла. 

Тоді у розрізі регіону лідером за кількістю зведених будинків залишається сам Львів. Згідно із даними статистики, за 2017 рік на Львівщині прийнято в експлуатацію 958,9 тис.м2 загальної площі житла. Понад 50% від цієї цифри припадає на Львів, а саме 517,6 тис.м2. До слова, це на 11,6% більше, ніж у попередньому році. 

Загальна кількість нових квартир, які збудували в області протягом 2017 року – 10481, і знаходяться ці помешкання у 2104 нових будинках. «Більше половини від загальної площі житла припадає на багатоквартирне будівництво, прийняття якого зросло на 15,6%»,- повідомили у головному управлінні статистики.