1 295592Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели позапланову ревізію фінансово-господарської діяльності комунального закладу Львівської обласної ради "Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" за період з 01.01.2015 по 31.01.2018 і виявили втрат на суму 1,6 млн грн. Про це пишуть на сайті відомства.

Зокрема, центр втратив 825,1 тис. грн власних надходжень через те, що всупереч чинному законодавству проводив підготовку працівників суб'єктів господарювання з домедичної підготовки та здійснював медичне забезпечення та обслуговування спортивно-культурних заходів безоплатно, хоча оплата за ці послуги мала надходити на спеціальний реєстраційний рахунок.

Також установлено нестачу запчастин та мастильних матеріалів на суму 261,8 тис. грн, переплату на суму 235,0 тис.грн заробітної платита нецільове використання 212,9тис.грн (придбання виробів медичного призначення фінансувалося за рахунок невідповідного коду видатків).

Крім того, аудитори виявили зайве списання коштів на ремонт автотранспорту та придбання пального, комунальні послуги, недоотримання надходжень від проходження практики студентів та низку інших фінансових порушень, що призвели до втрат.

Аудитори встановили порушення при здійсненні закупівель, які не призвели до втрат: без застосування процедури закупівлі придбано ПММ на суму 1,9 млн грн.

Після проведення контрольного заходу фахівці офісу разом із керівниками департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації взяли участь у зборах трудового колективу центру, під час яких ознайомили присутніх із результатами проведеної ревізії.

Матеріали ревізії передано до УСБУ у Львівській області.