1 im578x383 vr2 rada.govМова йде про 8 поправку до законопроекту №8295, яка появилась у другому читанні. Про це повідомляє Тарас Батенко, львівський нардеп, у себе на сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні Верховна Рада розгляне законопроект №8295, в якому йдеться про державну підтримку сімей з дітьми та скасування оподаткування аліментів. У ньому до другого читання з’явилась напрочуд цікава 8-ма поправка, що дозволяє до 2020 року звільнити від ПДВ імпортне обладнання, яке призначене для виробництва енергії з відновлювальних джерел. 
Складається враження, що в комітетах Верховної Ради вже не знають як ще допомогти бізнесам провладних олігархів. Інакше б ці питання не вирішувалися в «дитячих» законах. Нагадаю, що в поточному і наступному році в так звану зелену енергетику найбільше інвестуватиме ахметівська ДТЕК. Спочатку набити кишені Ахметову допомогла формула «Роттердам+», тепер можновладці вигадують для нього нову схему.
Звісно, зелену енергетику потрібно підтримувати, але не шулерським шляхом, ховаючись за ширму підтримки дітей. Крім того, «зелені» тарифи у нас вдвічі-втричі вищі, ніж у Європі, тож спроба стимулювати галузь відміною ПДВ – підігрування інтересам олігархів. Вдумайтесь: при запланованому ввезенні обладнання для сонячних та вітростанцій на 400 млн доларів через скасування ПДВ держбюджет втратить близько 2 мільярдів гривень. 
Тож закликаю народних депутатів відхилити поправку №8. Поплічники олігархів не повинні ввести вас і всю країну в оману!", - пише народний депутат.