1 12 mainСотні користувачів Facebook написали 9 липня на сторінці Міжнародної федерації футболу (ФІФА) в цій соціальній мережі повідомлення на підтримку хорватських футболістів, яким загрожує покарання після публікації проукраїнського відеоролика. Пише Радіо Свобода.

Більшість повідомлень є однотипними, відвідувачі сторінки ФІФА пишуть гасло «Слава Україні!» різними мовами.

Але є й повідомлення, в яких користувачі намагаються аргументувати причини свого незадоволення діями керівного органу світового футболу. «Слава Україні» – такий же патріотичний вислів, як «Хай живе Франція», «Хай живе (британська – ред.) королева» тощо. Ви будете називати тих, хто скандує ці фрази, націоналістами і теж засуджуватимете їх?» – пише Кіра Нечай.

«ФІФА не поважає мій народ. Вони поважають криваві гроші», – вважає Ігор Тупичак.
 
«Організація дозволяє країні-агресору проводити чемпіонат світу, але карає хорватського гравця за гасло на підтримку країни, в якій він грав багато років. Лицемірство в його «найкращому» вияві», – додає Владислав Стадник.
 
Як повідомляє Главком, сторінка Міжнародної федерації футболу (ФІФА) в facebook впала в рейтингу до 1,6 зірки з п'яти. На сторінці з'явилося багато негативних оцінок з підписами «Слава Україні». Станом на 21.50, вже 123 тисячі чоловік поставили сторінці ФІФА одиницю. 
 
Нагадаємо, після матчу Росія - Хорватія Домагой Віда з Огнєном Вукоєвичем записали відеозвернення зі словами «Слава Україні». Віда у підсумку отримав попередження від ФІФА, а Вукоєвича звільнили зі збірної Хорватії.