1 988043У дивний спосіб вирішив утверджувати свій авторитет перед підлеглими командир танкової роти вогневої підтримки десантно-штурмового батальйону військової частини А0284, що дислокується у Львові, пише Експрес-онлайн з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

У вересні минулого року підрозділ брав участь у навчаннях і рухався у складі ешелону. Під час зупинки поїзда на залізничній станції Поташ Черкаськоїобласті капітан-контрактник вишикував підлеглих на пероні для вечірньої перевірки і почав вичитувати образливою лайкою та матюками.

Солдатам такий зневажливий тон ротного не сподобався, вони обурилися і зав'язався конфлікт. Інцидент між командиром та підлеглими розтягнувся майже на півгодини. Після декількох невдалих спроб втихомирити бійців капітан пішов у вагон і через мить повернувся з бойовою гранатою у руці. Став перед шеренгою, витягнув запобіжну чеку і з особливою зухвалістю почав погрожувати солдатам, що підірве.

Хтозна, чим би закінчилося протистояння, якби декілька бійців блискавично не зреагували на ситуацію. Вони відібрали у офіцера вибуховий пристрій, вставили запобіжну чеку на місце і віддали командуванню частини.

Проти капітана відкрили провадження за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу. Його дії визнано хуліганськими. За це загрожувало позбавлення волі строком від двох до п'яти років. Однак Маньківський районний суд врахував щире каяття обвинуваченого, його статус учасника АТО, позитивні характеристики за місцем служби та проживання. "Призначити покарання нижче від найнижчої межі, передбаченого санкцією інкримінованого злочину, у вигляді трьох місяців арешту, з відбуванням покарання на гауптвахті Західного територіального управління військової служби правопорядку", - зазначається у вироку Феміди.