1 37090659 1903374769744469 6406400985677168640 nМеморіальний камінь Героям та Юнакам УПА знову намагались вкрасти. Про це повідомив Ігор Мартинюк у себе на сторінці у Фейсбуці.

Камінь поставили на розі вулиць Кульпарківська та Героїв УПА задля збереження скверу, на місці якого хочуть збудувати АЗС.

"Знову була здійснена спроба (завдяки активним місцевим мешканцям - невдала)викрадення пам’ятного знаку на розі Кульпарківської – Героїв УПА. 
Кілька покидьків, зі слів очевидців – в нетверезому стані намагались знову завантажити пам’ятний знак на вантажівку та кудись його вивезти. Звертаюсь до справжніх замовників цього «дійства»: скільки спроб ще потрібно, щоб зрозуміти, що громада не відступить і не продасть своє право дихати чистим повітрям та користуватись сквером а не черговою автозаправкою ?? 
Сьогодні від цих «осіб» в бік захисників скверу звучали погрози застосування зброї, зокрема, гранат, якщо їм не дадуть завершити задумане. Розумію, що зважаючи на наплив необлікованої зброї, зокрема і з зони АТО, а також – на очевидно, потребу відробити вкладені «інвестиції», такі погрози можуть мати реальне підґрунтя. 
Також ми розуміємо, що ділки, які поклали око на сквер не зупиняться, і продовжуватимуть спроби захопити його. Але наступного разу і громада міста вже не буде такою поблажливою до тих, хто за гроші готовий продати і місто, і власну історію і ідею. 
Оскільки методи, до яких вдаються ті, кому так вже не хочеться бачити відбудований сквер та пам’ятник юнацтву ОУН стають все брутальнішими, мушу тут звернутись до очільника Львівської поліції Валерія Середи з закликом організувати патрулювання поліції біля пам’ятного знаку в сквері на розі Кульпарківської та Героїв УПА", - пише Ігор Мартинюк.