logo present 1254 zh2fnitydxi 8709 kbУ ресторані відпочинкового комплексу «Отаман» біля Львова отруїлося п’ятеро людей. Трьох пацієнтів госпіталізували напередодні, ще двох сьогодні, 17 липня. Про це повідомив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Олег Когут, пише Львівська газета.

Заклад знаходиться на вул. Мазепи, 120, Пасіки-Зубрицькі, що на Львівщині.

«Наразі дійсно маємо отруєння людей. Про причини будемо говорити пізніше, зараз наші спеціалісти і держпродспоживслужба виїхали туди на місце », – сказав Олег Когут.

Усім пацієнтам наразі надають медичну допомогу.

Із даних епідеміологічного анамнезу та слів хворих відомо, що до поступлення у лікарню вони вживали їжу під час святкувань двох весіль у 2-х залах приблизно 25 та 65  гостей (14.07.2018) та одного дня народження до 20 осіб (15.07.2018) у цьому закладі громадського харчування.

Нагадаємо, 13 липня до Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшло повідомлення про госпіталізацію у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню протягом 11-13 липня семи пацієнтів із діагнозом «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція». Усі вони харчувалися у закладі громадського харчування Tomash Kebab за адресою м. Львів вул. П. Куліша, 10.

Станом на сьогодні зафіксували 29 потерпілих.