1 dkfjh distrУ Жидачеві тривають роботи із облаштування зони активного відпочинку в ландшафтному заказнику «Базиївка» та на прилеглій до нього території.

Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на міську раду.

Виконують роботи із перетворенню занедбаної території біля межі ландшафтного заказника «Базиївка» та прилеглих до заказника територій стадіону «Авангард» в повноцінну туристично-відпочинкову зону, а саме: влаштування входу в ландшафтний заказник «Базиївка» та реставрація навчальних альтанок при вході в заказник; відновлення витоку джерела в ландшафтному заказнику «Базиївка» на місці відпочинку за маршрут еколого-краєзнавчої стежки; влаштування для навчальних цілей альтанки поряд з ботанічним садом Львівського НУ ім. І.Франка в ландшафтному заказнику «Базиївка»; влаштування прогулянкової доріжки шляхом облаштування додаткового маршруту еколого-краєзнавчої стежки навколо стадіону «Авангард» з виходом до ботанічного саду ЛНУ ім. І.Франка в ландшафтному заказнику "Базиївка".

Як зауважили в міськраді, весною в рамках проекту було здійснено посадку понад 300 дерев за маршрутом еколого-краєзнавчої стежки. Восени поряд з стадіоном «Авангард» буде закладено сад із 50 фруктових дерев.

Роботи проводяться згідно з мікропроектом розвитку місцевих громад Львівщини.