1 21106008 296088594205260 8844354317112071194 nБатькам першокласників склали список із дорогих речей, які вони повинні закупити для школи.

У навчально-виховному комплексі «Школа-ліцей «Європейський», що знаходиться у Львові, на вулиці Кульпарківській, батькам першокласників вручили список із дороговартісних речей, які вони повинні закупити для школи.

Його батьки опублікували у спільноті Варта-1, передає LV.

У цьому списку є телевізор, принтер, стіл та стілець для вчительки, а також учнівські парти.

«Просто список того, що треба купити, щоб дитина попала в 1 клас. Найголовніше, що наші люди готові далі нести побори і хабарі. А потім жаліються, чому усюди хабарі. Ще треба було на парти скидатись», – написав Богдан Бенюк.

Така нахабність розізлила користувачів соціальних мереж. Ось, що вони пишуть:

«А в школі мабуть реформа пройшла».

«A може для батькiв буде дешевшим купити  приватну школу, нiж щоразу платити за те, що й так зобов’язано бути для проведення урокiв?»

«І як попередні діти без того всього вчились? Чи може з собою забрати той стіл та стілець з шторами….. а де ж дівся телевізор? Не було? Чи продали? А хто ту 5- метрову червону доріжку, шлях до дошки я так розумію, чистити буде? Хімчистка за батьківські гроші? Круті забаганки у вчителів зараз».

У соціальній мережі вчителі ж пишуть, що таким чином «батьки створюють комфортні умови» для своїх дітей, а все відбувається добровільно. Також пропонується дітей поділити на класи: одні навчатимуться у комфортних умовах за кошти батьків, інші у тих приміщеннях, які їм забезпечила держава.