284598 1У ресторані відпочинкового комплексу «Отаман» біля Львова отруїлося семеро людей. Одна людина досі перебуває у лікарні. Про це повідомляє Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

Станом на 16:00 год. 23 липня  всього за допомогою звернулось 7 осіб, із діагнозом харчова токсикоз-інфекція та гостра кишкова інфекція, які харчувались 14-15 липня в ресторані «Отаман» за адресою: Пустомитівський район: с. Пасіки-Зубрицькі.

Із них госпіталізовано в ЛОІКЛ 5 осіб, 4 особи виписані із стаціонару, 1 – продовжує лікування, 2 особи оглянуті та відмовились від госпіталізації.

Із даних епідеміологічного анамнезу та слів хворих відомо, що до поступлення у лікарню вони вживали їжу під час святкувань двох весіль у 2-х залах приблизно 25 та 65  гостей та одного дня народження до 20 осіб у цьому закладі громадського харчування.

Окрім того, станом на 17:00 год. 23 липня за допомогою звернулось 29 дорослих та 1 дитина, які харчувались у закладі громадського харчування «Tomash Kebab» за адресою м. Львів вул. П. Куліша,10.

Із них госпіталізовано 28 осіб: 22 особи – в ЛОІКЛ, 4 особи – в Пустомитівській ЦРЛ, 1 особа – в Червоноградській ЦРЛ, 1 особа – в Новояворівській РЛ № 1.

Виписано всього 25 осіб. В стаціонарі залишається 3 особи. Один дорослий та дитина 17 років відмовились від госпіталізації і перебувають на амбулаторному лікуванні. Заключний діагноз у пацієнтів, що виписались встановлено “Сальмонельоз”. 

У з'вязку з масовим отруєнням правоохоронці відкрили кримінальне провадження.