safe imageСьогодні, 24 липня, о 13:00 в приміщенні Інституту міста відбулася публічна консультація із зацікавленими сторонами щодо потенційного будівництва паркінгу на площі біля університету імені Івана Франка у Львові. Про це повідомляє сайт ГО "Варта1".

Ще в 2015 році міський голова Львова Андрій Садовий анонсував будівництво кількох підземних та надземних паркінгів в місті, зокрема, паркінгу біля університету.

Однак ініціатива міста зіткнулась зі спротивом університетської спільноти: науковці та студенти наголошують на ризиках руйнування архітектурного середовища, а також створенні незручностей для університету, які зумовить будівництво — шум, вібрація, хаос на площі.

Представники громадської організації “Центр UA” спільно з представниками місцевої влади, студентами, архітекторами, адміністрацією університету та профільними фахівцями обговорили ключові переваги та ризики будівництва парковки.

Ректору ЛНУ ім. Франка на його лист повідомлено, що парковка нематиме жодного впливу на історико-архітектурний ансамбль перед корпусом університету та буде мінімалізовано негативний вплив на стійкість історичної забудови.

Однак, як повідомив депутат ЛМР Ігор Зінкевич, університет Франка відстоює площу Івана Франка, яка є історичної і її руйнування є неможливим. Це є неправильним рішенням, оскільки багато проектів ми намагалися проводити безпосередньо під парковки, наприклад, на проспекті Чорновола, 67А, де було можливо побувати великий паркінг. Ситуація виглядає смішною, бо місто будує паркінги тільки там де владі це потрібно.

“Уже витрачено на “Зелений Львів” на проплату всяких визначень та можливостей цієї парковки 1 млн гривень, але не було жодних обговорень з громадськістю до ухвали про будівництво” – додав Ігор Зінкевич.