img 4690Керівниця департаменту освіти та науки Львівської ОДА Любомира Мандзій розповіла, скільки грошей на облаштування класів Нової української школи отримав НВК “Школа-ліцей “Європейський”, що на Кульпарківській, 99. Про це повідомляє Львівська газета.

“Школа-ліцей "Європейський" отримала на закупівлю обладнання для НУШ 89 318 грн, в тому числі 35 048 грн на меблі, 18 814 грн на дидактику, 36 456 грн на комп’ютерну техніку”, – сказала чиновниця.

Нагадаємо, щодо цього навчального закладу розгорівся скандал. Обурений батько першачка розповів про те, що дирекція школи вимагала грошей на ремонт класу, парти, стільці, техніку та інші матеріали.

При цьому батьки не мали купувати ці речі самі, а лише принести визначену суму грошей. Перший внесок становив 1000 грн.

Львів’янин Богдан – тато дитини, що у вересні стане першачком. Вони з дружиною ретельно обирали заклад і вирішили, що це буде НВК «Школа-ліцей «Європейський», що на вулиці Кульпарківській, 99. Та от потрапити туди виявилось не так просто. Коли заяву все ж прийняли, почались справжні випробування.

«На перші збори до нас прийшла дирекція школи. І нам сказали коротко і прямо: «Якщо ви хочете, щоб ваші діти вчились у нашій школі, маєте купити парти», – розповідає чоловік.

Богдан обурився, але в перший момент змовчав, бо дуже хотілось потрапити саме у цей заклад.

«Батьки не були проти. Вирішили здавати по 1000 грн. 750 на комплект – стіл та стілець і решту – на ремонт класу», – каже він.

Коли ж батьківський комітет почав шукати, де вигідніше придбати парти, директорка школи сказала, що такої самодіяльності не потрібно. «Вона сказала: «Ви гроші принесіть, а ми купимо». Тоді ми і зрозуміли, що парти є. Просто треба зібрати з нас гроші», – пояснює Богдан.

У школі журналістам пояснили, що не знають про такий факт. А очільниця міського управління освіти Зоряна Довганик наголосила на тому, що заступник директора закладу пояснила збір грошей виключно ініціативою батьків.