1 796391Міський голова Львова Андрій Садовий підписав розпорядження "Про надання комунальній установі Інституту міста функцій замовника на проведення соціологічного дослідження серед мешканців Львова". Про це пише 032.ua.

Згідно із розпорядженням, яке було підписано 11 липня цього року, комунальній установі "Інститут міста" надали функції замовника на проведення соціологічного дослідження серед мешканців Львова спільно з ТзОВ “Консалтингова компанія “Фама“.

Дослідження має проводитись відповідно до попередньої методології комунальної установи Інституту міста без застосування конкурсних процедур.

“Фама” уже не вперше проводить соціологічні дослідження серед львів'ян. Так, раніше компанія називалась не ТзОВ “Консалтингова компанія “Фама”, а просто Соціологічна агенція "Фама".

Згідно з ЄДР, керівником компанії була і є Мар’яна Малачівська-Данчак. Вона свого часу була керівником програми аналізу та дослідження того ж таки Інституту міста, який сьогодні замовив у неї дослідження.

Інститут міста є аналітичним центром, який був створений Львівською міською радою 21 травня 2009 року, та підпорядкований виконавчому комітету міськради. Керівником виконкому є міський голова Львова Андрій Садовий.

Судячи із відгуків на сайті компанії, "ФАМА" проводила дослідження не лише на замовлення міськради, а й співпрацювала із ГО “Самопоміч”. Тепер з однойменною назвою є політична партія, яка належить Андрію Садовому.

Свого часу, у пресі були згадки про те, що колись "Фама" перебувала навіть в одному приміщенні з офісом "Самопомочі", але наразі підтверджених фактів цьому ми не знайшли. 

А із публікацій у ЗМІ видно, що у 2016 році політична партія "Об’єднання "Самопоміч" замовляла у тоді ще ФОП "Малачівська-Данчак Мар’яна Петрівна" послуги із проведення соціологічних досліджень на суму 25 тис грн.

Як прокоментував Олег Радик це розпорядження, результати досліджень Фами можуть показати, що у Львові не буває й дощу.