979778 1На Львівщині кілька місяців тому призупинив роботу цегельний завод, розташований на території Куровицької сільської ради на Золочівщині. Проте працівникам попри обіцянку керівника досі не виплатили заборговану заробітну плату. Відтак вони із заявами подалися у сільську раду, аби там допомогли вирішити їхню проблему. Про це розповів голова Куровицької сільської ради Володимир Чорнопис, пише «Вголос».

«У кінці травня у сільську раду почали надходити клопотання від працівників цегельного заводу, який розміщений у с. Солова, але є на підвідомчій території сільської ради,  про те, що працівникам на цьому заводі постійно не виплачують зарплату.  Комусь заборгували за місяць, комусь за два чи й три», - зазначив голова сільради.  

За його словами, люди вирішили перш за все звернутися до сільської ради за допомогою, враховуючи, що завод призупинив роботу ще десь навесні, а керівник цегельні уникає зустрічі із ними. Загалом у сільську раду надійшло 13 заяв від працівників.  

«Я ж у червні написав звернення у Золочівську райдержадміністрацію. У відповідь на це в райдержадміністрації створили робочу групу і провели засідання за участі, зокрема й керівника цегельні Ярослава Северенчука, при цьому керівника ТзОВ «Благо-Буд», та працівників, що написали заяви», - додав Володимир Чорнопис.  

За його словами, учасники засідання робочої групи, яке відбулося 22 червня, визнали, що своїми діями щодо працівників керівник заводу порушує трудове законодавство.

«Також комісія доручила «керівнику ТзОВ «Благо-Буд» Северенчук Я.Є. упродовж тижня укласти договори з працівниками підприємства щодо реструктуризації виплати заробітної плати і до 1 вересня 2018 року завершити виплату зарплатної плати та рекомендувала підвищити розмір середньомісячної заробітної плати найманим працівникам», - зазначив голова сільради та уточнив, що середня заплата на заводі становить 3700-4000 грн.   

Він також додав: хоча виплату заробітної плати працівникам заводу до вересня розтермінували, та все ж люди занепокоїлися, адже незабаром  стартує навчальний рік і їм потрібно «зібрати» дітей до школи. Також тим, чи отримають вони заплату за червень-липень.

«Обурює те, що керівник ТзОВ «Благо-Буд» запевнив, що протягом тижня підготує угоди щодо розтермінування, а засідання комісії було 22 червня. Зараз ми маємо 26 липня. Досі з людьми угоди не заключили, знову йде прямий обман і не відомо, чи заробітну плату людям виплатять. Вони знову звертаються до мене. Адже завод не працює, а якусь угоду ж підписати треба», - резюмував Володимир Чорнопис.