31 big 700x445На Львівщині заборгували державі 2 млрд 447 млн гривень. Серед найбільших боржників ПАТ «Укрнафта», ЗАТ «Завод комунального транспорту», ПАТ «Львівська вугільна компанія», та інші. Про це йдеться у відповіді Управління погашення боргу ГУ ДФС у Львівській області на запит IA Vezha щодо 50-ти найбільших податкових боржників Львівщини.

Очолює список найбільших податкових боржників ПАТ «Укрнафта» з боргом у розмірі 897 млн 612 тис грн. Загальна прострочена податкова заборгованість компанії в Україні, як повідомляла Державна фіскальна служба, станом 31 грудня 2017 року становила 11,85 млрд гривень. Станом на 1 квітня поточного року, за даними Youcontrol, загальний податковий  борг компанії по Україні складає 14 млрд 503 млн тис грн.

ЗАТ «Завод комунального транспорту», що займає другу позицію, має прострочений податковий борг у розмірі 460 млн 369 тис грн. Основним кведом у діяльності підприємства вказано виробництво автомоблів. Засновниками ЗАТ «ЗКМ» виступає ВАТ «Львівський автобусний завод» з 50-ти відсотками акцій, та дві зареєстровані в Угорщині компанії з рівними частками, ТзОВ «ДАНКАР КФТ» та ТзОВ «ФАРМА МАРКЕТ КФТ». Сам ЗАТ «ЗКМ» у стані припинення діяльності, та перебуває на обліку в контролюючому органі як такий, що визнаний банкрутом.

На третьому місці ПАТ «Львівська вугільна компанія» з боргом 170 млн 815 тис грн. За даними Youcontrol станом на червень 2017 року, заборгованість по заробітній платі становила 10 млн 196 тис грн, з 696 працівниками. Станом на 1 травня поточного року підприємство перебуває на обліку в контролюючому органі як такий, щодо якого набрало законної сили судове рішення щодо порушення провадження у справі про банкрутство.

ПАТ «Шахта «Надія» має податковий борг у розмірі 145 млн 639 тис грн. У червні минулого року Прокуратора Львівської області повідомляла про те, що службові особи ПАТ «Шахта «Надія» допустили розтрату довіреного їм майна, яка полягала у вивезені з шахти кам’яного вугілля.

Також до рейтингу боржників входить ВАТ «ПАСАВТОПРОМ» (в минулому ВАТ «Львівський автобусний завод», – Ред.) з податковим боргом у сумі 88 млн 389 тис грн. Наразі підприємство  перебуває на обліку в контролюючому органі як такий, що визнаний банкрутом.

ДП «Львіввугілля» заборгував державі 78 млн 787 тис грн. Минулого року державне підприємство фігурувало у скандалі, через невиплату працівникам заробітної плати. Проте у лютому цього року питання почали вирішувати. Виплата заробітної плати була взята на контроль голови Львівської ОДА Олега Синютки.

Крім того, серед податкових боржників знаходяться ДП МОУ «Аеропорт Львів – 2» з податковим боргом у 6 млн 274 тис грн, благодійна організація «Волонтерський рух України» – 5 млн 937 тис грн, ПАТ «Унікомбанк» – 22 млн 461 тис грн, відокремлений підрозділ «Шахта «Зарічна» ДП «Львіввугілля» –  19 млн 370 тис грн, відокремлений підрозділ «Шахта «Червоноградська» ДП «Львіввугілля» – 13 млн 832 тис грн, відокремлений підрозділ «Шахта «Відродження» ДП «Львіввугілля» – 11 млн 672 тис, відокремлений підрозділ «Шахта «Великомостівська» ДП «Львіввугілля» – 6 млн 727 тис, відокремлений підрозділ «Шахта «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» – 8 млн 752 тис грн, ПРАТ «Галичина» – 10 млн 393 тис, та інші підприємства.

Загалом 50-т найбільших податкових боржників накопичили 2 млрд 477 млн гривень податкового боргу.