1 37916738 2185773218338347 1087365387248467968 nНаціональний Корпус Львівщини спільно з ГФ «Патріот», ВО «Свобода», Правим Сектором Львівщини, Добровольчим батальйоном ОУН встановили по вулиці Стрийській у Львові закладний камінь на місці, де буде споруджено «Монумент Звитяги Українських Воїнів». Про це у себе на сторінці повідомив Національний Корпус Львівщини.

Зокрема, у повідомленні сказано: «Вже п’ятий рік Україна перебуває у стані війни із Росією. Війська окупанта переважають наші Збройні Сили як чисельно, так і за рівнем озброєння. Але на перепоні загарбницьких планів стали Українські Воїни. Саме їхня звитяга та самопожертва стримує ворожу навалу. І в цій боротьбі кладуть кращі сини та доньки України своє здоров’я та життя.

Суспільство вже звикло ховатися у своїх проблемах і не звертати увагу на війну та на воїнів. Також місцева влада Львова відверто зневажає колишніх і теперішніх учасників війни та культивує чужі для українців ідеали.

Одним із ворожих об’єктів у Львові є Монумент бойової слави Радянської Армії, який прославляє ворожі Україні більшовицькі війська 1920-1940 років. Міська рада та мер Садовий зробили усе можливе, щоб затягнути знесення цього радянського ідеологічного символу.

Але ми не маємо право занедбувати українську пам’ять. 13 липня 2018 року Національний Корпус Львівщини, спільно з ГФ «Патріот», ВО «Свобода», Добровольчим батальйоном ОУН та Правим Сектором Львівщини подали звернення до Львівської міської ради із своїми вимогами, які стосуються ліквідації радянського монументу та гідного вшанування українських героїв. Проте відповіді у встановлений Законом термін ми не дочекалися. Це означає, що потрібно вирішувати питання самостійно.

Саме тому ми встановили закладний камінь на місці, де буде споруджено «Монумент Звитяги Українських Воїнів». Якщо міська рада і надалі буде ігнорувати Закон, ми продовжимо наші акції прямої дії».