piket stomatologyДепутати Львівської міської ради на сесії 9 лютого перепрофілювали комунальні стоматполіклініки у комунальні неприбуткові підприємства.

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Для перепрофілювання депутати підтримали чотири відповідні ухвали. Йдеться про стоматполіклініки №1, 3, 4, 5.

Своїм рішенням міські обранці також утворили відповідні ліквідаційні комісії та затвердити їх персональний склад.

Директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич додала, що ліквідаційні комісії з трудовими колективами мають зібратися, щоб узгодити наступний план дій.

Підтримання ухвал працівники стоматполіклінік підтримали вигуками «Ганьба!», «Ви злочинці», однак під час розгляду питань ніхто з них не виявив бажання виступити.

Як повідомлялося, упродовж багатьох років у Львові ведеться дискусія про статус комунальних поліклінік. Цього року, приймаючи міський бюджет на 2017 рік, депутати вирішили зменшити фінансування таким поліклінікам, оскільки медична субвенція – дуже обмежена і не дозволяє повністю забезпечити видатки на утримання галузі охорони здоров’я. Водночас стоматологія – чи не єдина сфера, де законодавством дозволено впровадження платних послуг. Тому, враховуючи цю ситуацію, є пропозиція перепрофілювати комунальні стоматполіклініки у комунальні неприбуткові підприємства, щоб вони могли офіційно через касовий апарат заробляти гроші за надані послуги.