depoyu do vivtaryaУ неділю, 29 липня, у Будинку органної та камерної музики, який одночасно є і діючим римо-катольцьким костелом, провели заняття з йоги. Адміністрація органного залу назвала це непорозумінням.

"В першу чергу просимо вибачення у всіх, кого проведення даного заходу, а саме проведення події із елементами йоги в Органному залі, викликало обурення.

Команда органного залу розуміє і визнає, що сакральна споруда має свою атмосферу та правила, які потрібно поважати.

Прагнучи залучати кращі світові практики до розвитку органного залу, на жаль, стаються непорозуміння.

Дану ситуацію команда органного залу візьме як досвід для недопущення подібних ситуацій в майбутньому", - сказано у дописі адміністрації на офіційній сторінці у Фейсбуку.

Нагадаємо, проведення такої події в день святкування 1030-річчя хрещення Русі обурило львів’ян.

Першою про недоречність йоги в органному залі у соцмережі написала львів’янка Олена Кулигіна. За кілька годин її пост зібрав з півтори сотні коментарів та кілька десятків поширень.

«Коли я побачила анонс цієї події, то спочатку був шок, тепер по факту просто огида. І мати в голові. Зневага до віруючих людей – це не те, що може прикрасити будь-якого молодого і прогресивного менеджера. Якщо тобі вже дісталась робота в храмі, який є об’єктом суперечок, то будь тим, хто згладжує конфлікти», – пише Олена Кулигіна.