MytnaУ п’ятницю, 27 липня 2018 року на сайті публічних закупівель «Prozorro» з'явилося повідомлення про укладання договору між ЛКП «Львівелектротранс» та ПП «Львівелектросервіс». Відповідно до цього договору ПП «Львівелектросервіс» має виготовити проектно-конструкторську документацію на реконструкцію кабельної лінії 0,6 кВ (по вул. Івана Франка, 41 до фідерного ящика на площі Митній).

Вартість цих проектно-конструкторських робіт складатиме 277955 грн. 08 копійок.

Йдеться про відновлення кабельної лінії, яка живить контактну мережу трамвая в центральній частині міста. Наразі ця кабельна лінія несправна, хоча у 2011 році ЛКП «Львівавтодор» проводив реконструкцію вулиці Личаківської від площі Митної до вулиці Заньковецької – про це йдеться у відповіді на депутатське звернення Ігоря Зінкевича. Відстань між вказаними об’єктами (тяговою підстанцією № 6 і фідерним ящиком, який знаходиться на площі Митній), визначена за допомогою карт «Google» становить біля 1 км. Отож за кожний метр проекту кабельної лінії «Львівелектротранс» заплатить майже по 300 грн.

Цікаво, що фактично закупівля робіт чи послуг зроблена без проведення відкритого тендеру, а повідомлення на сайті «Прозорро» містить лише сам договір, а технічне завдання на проект відсутнє. Не виключено, що якби була застосована процедура відкритого тендеру, то придбати проект можна було б за значно менші кошти.

«Форпост» встановив, що засновниками ПП «Львівелектросервіс» є громадяни України Горбань Мар’ян Іванович та Савчин Микола Іванович, які проживають у місті Львові. Статутний фонд підприємства складає 3000 грн. Компанія має власний сайт і займається електровимірювальними роботами, монтажем кабельних і повітряних ліній трансформаторних підстанцій та щитів, а також проектно-кошторисними роботами.