speckomynДепутати Львівської міської ради під час сесії мали заслухати звіт щодо використання коштів, які були скеровані на поповнення статутного фонду ЛКП «Львівспецкомунтранс» у 2016 році.

Як було оголошено міським обранцям, звітуватимуть з цього питання директор департаменту економічної політики Ірина Кулинич та директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Сергій Бабак, повідомляє Дивись.інфо.

Втім депутати хотіли почути директора підприємства, однак Тарас Стефанишин уже вкотре не прийшов на сесію.

Зрештою розгляд питання перенесли, натомість Сергій Бабак розповів депутатам, що визначена компанія, яка проводитиме аудит діяльності «Львівспецкомунтрас». Його проведе компанія «ДК-Україна», яка лише одна подалась на конкурс.

Згідно з умовами договору, після підписання протягом 30 робочих днів аудиторська компанія має дати звіт про використання коштів ЛКП «Львівспецкомунтранс» за весь 2016 рік.

Як повідомляв Форпост, на позачерговому засіданні сесії ЛМР 19 січня депутати прийняли ухвалу, якою передбачалось виділення ЛКП 97 млн. грн. на організацію тимчасових сміттєвих майданчиків у Львові для брикетування сміття. Тоді голова фракції УКРОП у Львівській міськраді Ігор Телішевський заявив, «як можна виділяти майже 100 мільйонів підприємству, яке попри вимогу депутатів, жодного разу не звітувало, куди йшли гроші за 8 місяців сміттєвої кризи». 

«Орієнтовна сума, яка була потрачена на відшкодування перевізникам це 84 мільйони гривень за минулий рік. На наступному пленарному засіданні буде звіт по кожній гривні», - пообіцяв тоді Садовий.