1 c582c485czymy polskc499 pks polonus warszawa higer touring dworzec zachodniaПро це пише Ольга Попович у себе на сторінці у Фейсбуці.

Зі слів Ольги Попович, кілька днів тому в мережі фб з'явилось фото автобуса польського перевізника Polonus з написом "Łączymy Polskę" (З'єднуємо Польщу), де в переліку польських міст, в напрямку яких здійснюються рейси перевізника, вписано теж Львів. 

"Не дивно, що у багатьох українців, хоч не тільки, це викликає обурення. Як люблять говорити у Польщі: "partner ma zrozumieć nasze wrażliwości", - було б добре, якби у Польщі стали більш уважними до чутливості українців . 
З однієї сторони підігрівання емоцій з цим написом, вписується в сценарій тих, хто не зацікавлений у польсько-українській співпраці. Більше того, ідеально лягає канвою у поширювання росіянами чи деякими українськими діячами тези, що Польща загрожує українській незалежності та цим нагадує Росію. Але залишити без уваги напис на автобусі, який здійснює маршрути в Україну - може власне допровадити до такого переконання українців.
Розумію, що перевізник міг вибрати це гасло, в переліку міст розмістивши Львів, без жодних злих думок. Зрештою - логічне гасло для польського перевізника. Та чи не варто подумати про нюанси? Ну і варто пам'ятати, що за останній рік саме автобуси з польськими номерами були об'єктом провокацій на погіршення польсько-українських стосунків. Більше уважності один до одного і змінімалізуються теми для маніпуляцій на накручування антагонізмів", - йдеться у дописі.