1 Dizayn bez nazvi 10 1
Фото: Львівський портал
Сьогодні, 24 серпня, у Львові відбулися урочистості з нагоди 27-ї річниці Дня Незалежності України. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

В центрі Львова керівництво області, міста, громадські діячі, духівництво, представники військово-патріотичних організацій та громада поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Згодом на площі перед пам’ятником відбулась масштабна мистецька акція «Творимо живий прапор України». Більше півтори тисячі дітей сформували «живий» синьо-жовтий стяг із повітряних кульок у формі України. Також до акції й урочистостей долучились понад 500 учасників хорових колективів та більше 300 танцівників.

Хорові колективи спільно виконали символічну пісню «Ой у лузі червона калина» – композицію, яку співали, коли вперше 27 років тому внесли до Верховної Ради України синьо-жовтий прапор. Музичний супровід здійснював військовий оркестр Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. Опісля вперше в Україні відбулось наймасовіше виконання танцю «Галицький вітальний», участь у якому взяли більше сотні танцювальних пар.

2 Dizayn bez nazvi 5 1
Фото: Львівський портал
 
3 Dizayn bez nazvi 7 1
Фото: Львівський портал

Зазначимо, сьогодні упродовж дня у центрі Львова діятиме етноалея «Унікальна Львівщина». Відтак кожен охочий зможе взяти участь у різноманітних майстер-класах, конкурсах, презентаціях музичних інструментів.

З 17:00 до 18:00 год. на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться Акафіст до Пресвятої Богородиці у виконанні Львівської Державної Академічної чоловічої хорової капели «Дударик».

О 19:30 год. на площі перед Оперним театром стартує мистецький проект «Україна. Історія сили і перемоги». Участь у концертній програмі візьмуть гурти «Гайдамаки», «Ot Vinta», а головним гостем проекту стане український  музичний гурт «The Hardkiss».

О 21:30 год. також для усіх охочих відбудеться показ фільму «Кіборги» просто неба у парку «На валах».