1 4e89e51dde71513db12827861c900ca7 LУ Львівській міській клінічній дитячій лікарні, що на вул. П. Орлика, 4,  реалізовано проект громадського бюджету 2017 – 2018 років «Найкраща операційна для найменших пацієнтів дитячої лікарні». Про це повідомляють на порталі депутатів ЛМР.

За  кошти,  виділені  з  міського бюджету розвитку м. Львова  у розмірі близько 3 млн грн, закуплено сучасне обладнання для операційної хірургічного відділення №2 МДКЛ, де проводять найскладніші операції для найменших пацієнтів із вродженими вадами не тільки зі Львова та області, а й з інших регіонів України. Відзначимо, що торік під час голосування цей громадський проект підтримали 3 573 львів’яни.

Знайомлячись із реалізованим проектом, його авторка громадська діячка, директор  Благодійного  фонду  «Крила  надії» Наталя Ліпська  розповіла:  «У величезній міській лікарні гостро бракувало якісних операційних. Операційна була, але вона не дотягувала не те що до європейського рівня, а й до нормального рівня середньо-українського. Зважаючи на те, яку кількість операцій, які проводить ця лікарня, і скільки найменших діточок оперується в цій операційній, то я вважала за доцільне, що наші діти мають мати хороші умови. Апогеєм цієї історії, чому ми вирішили подати цей проект, стало те, коли до мене передзвонив хірург і сказав, що йому під час операції на голову ледь не впала лампа. Це абсолютно неправильно, коли хірургові під час операції на голову падає лампа, коли стіл треба підпирати табуреткою, коли не вистачає якогось обладнання. Тому, як на мене, цей проект був мегаважливим для громади Львова».

«З того, що бачимо зараз, ми абсолютно задоволені, але ми не хочемо зупинятися на цьому і доукомплектовувати цю операційну, тому що нема межі досконалості, - зазначила Наталія Ліпська. - Це дуже хороша операційна. Лікарня співпрацює з закордонними колегами, тепер сюди зможуть запрошувати зарубіжних колег і проводити ще складніші операції, ніж проводили до цього».

«У нашому відділенні ми оперуємо дітей не тільки зі Львова і Львівської області. До нас приїжджають оперуватися діти з інших регіонів зі складними вродженими вадами. Таких відділень небагато у нашій державі – усього два, і тому до нас досить часто звертаються з інших регіонів. Для того, щоб робити складні операції, нам потрібні відповідні умови, нам потрібне складне обладнання», - розповіла завідувач відділення хірургії вроджених вад розвитку МДКЛ Галина Курило.