adamyk 6cf77«Зареєстрував сьогодні звернення до міського голови Львова з приводу появи в місті Яндекс.таксі: я завжди за розвиток бізнесу та інвестиції в місто. Але не в цьому випадку. Ми вже добре знаємо, що перед приходом російських танків завжди приходять російські гроші», повідомив депутат Львівської міськради Петро Адамик від Блоку Петра Порошенка.

Подаємо повний текст звернення:

«Днями у Львові розпочав роботу сервіс пасажирських перевезень «Яндекс.Таксі». Згаданий оператор має спільну назву з відомим російським пошуковим сервісом та належить російському холдингу «Яндекс».

Таке розповсюдження російського бізнесу на терени України, зокрема і Львова, є неприпустимим у час, коли наша країна потерпає від агресії Росії і веде жорстоку щоденну боротьбу на Сході з російськими найманцями.

Зваблюючи львів’ян низькими цінами, згаданий сервіс, фактично, стимулює їх ставати спонсорами армії країни-агресора. Апріорі неринково низькі ціни на послуги цього сервісу вказують на агресивний стиль конкуренції, властивий російському бізнесу загалом. Фактично, відбувається така ж повзуча агресія, як і на Сході, лише економічними методами.

Те, що поява російського сервісу майже співпала у часі з роковинами трагічних подій на Майдані сьогодні виглядає як знущання над пам’яттю тих, хто віддав своє життя за право українців на гідне життя та свободу від російських окупантів. Варто також відзначити, що будь-який бізнес в Росії залежний та контрольований владний структурами.

Переконаний, що Львів має можливість забезпечити себе власними сервісами пасажирських перевезень або ж шукати надійніших за Росію партнерів. Адже перед приходом російських танків завжди приходять російські гроші. Для кремлівського режиму економіка це такий же спосіб експансії, як і військова сила.

Зважаючи на вищенаведене, а також враховуючи широкий публічний розголос, якого набула ситуація, вважаю за необхідне, аби керівництво міста оцінило усі ризики пов’язані з запуском сервісу «Яндекс.Таксі» у Львові та вжило необхідних заходів із недопущення розповсюдження російського бізнесу на території нашого міста.

Також, зважаючи на чітку політичну позицію Вашої політичної сили в парламенті щодо неприпустимості провадження торгових стосунків з Російською федерацією, та на те, що міський голова, окрім виконання прямих посадових обов’язків, є ще й політичною фігурою, пропоную публічно висловити свою позицію, як міського голови та лідера політичної сили щодо функціонування російського бізнесу в місті, яким ви керуєте».