1 755ce5bf0280277d6a 84348291Між Академією МВС Естонії і Львівським державним університетом безпеки і життєдіяльності підписаний договір про співпрацю, який передбачає три курси навчання в Естонії для представників України.

Про це пише Delfi.

На цьому тижні на базі Академії пройшли навчання перші 10 чоловік з Львівського університету безпеки і життєдіяльності: 2 педагога і 8 курсантів другого курсу навчання.

"Україна прагне до євроінтеграції в різних областях і наш університет не виняток, ми хочемо вивчити досвід ЄС щодо підготовки рятувальників і пожежників. Ми зможемо передати набуті знання своїм курсантам, які потім в перспективі можуть стати учасниками міжнародних операцій і вони вже будуть знати як проводити рятувальні роботи спільно з їхніми європейськими колегами ", - говорить завідувач кафедри інженерного забезпечення саперних робіт Львівського університету безпеки і життєдіяльності Віктор Ковальчук.

Наступні два курси навчання заплановані на 2019 рік. В ході навчання важливо об'єднати знання і досвід вчених і педагогів з практичними вміннями фахівців в галузі цивільної оборони з ліквідації природних катастроф і дій в надзвичайних ситуаціях.